Kahve Terminolojileri Arabica: Robusta kahve çekirdeklerinden daha yüksekte yetişen, hastalıklara daha dayanıksız olan ve üretimi için daha çok zahmet gerektiren kahve çekirdeği türüdür fakat ... Okumaya devam et
KAHVE ÖĞÜTME YÖNTEMLERİ Ekstra İnce Öğütülmüş Kahve: Sadece Türk Kahvesi için öğütülmüş demektir. Espressoda kullanılan kahvenin çok daha fazla ince öğütülmüş halidir.Cezve ya da Türk... Okumaya devam et
Filtre Kahve: Genellikle filtre kahve makinelerinde filtre kağıdı konulduktan sonra üzerine konulan kahveye sıcak suyun ilave edilmesi sonucu kahvenin filtre kağıdından damıtılmasıyla elde edilir. Demleme... Okumaya devam et
%100 İzlenebilirlik işimizin merkezinde yer alıyor. Hammadde tedarikinin işimizin en önemli kısmı olduğunu çok iyi biliyoruz! Bu nedenle en iyi hammaddelerin yetiştirildiği bölgeleri ziyaret ediyor,... Okumaya devam et
Çikolatalı ekmek, çikolatalı croissant… Farklı isimlerle duyduğumuz bir pastane tatlısı olan Pain au Chocolat, kat kat açılıp katlanarak hazırlanan özel bir hamurun arasına çikolata konması... Okumaya devam et
Bazen canın tatlı ister, ancak rafine şeker dolu, kalorili opsiyonları da tercih etmek istemezsin. Ama sağlıklı bir fit kek veya şekersiz kurabiye yapmaya da vaktin... Okumaya devam et
Kokteyl sever misin? Alkollü veya alkolsüz, kokteyl kelimesi duyulunca bile kulağa hoş gelen ve insanı ferahlatan bir etkisi yok mu? Bize göre soğuk içecekler sadece... Okumaya devam et
Bir İtalyan kurabiyesi olan Biscotti, ilk olarak Toskana bölgesinde bulunan Prato şehrinde yapılmaya başlanmış. Gelenek olarak Vin Santo şarabına bandırılarak tüketilen bu lezzetli kurabiye, günümüzde... Okumaya devam et
Nedir bu probiyotik? Latincede “hayat için” anlamına gelen “probiyotik”, vücudumuzdaki faydalı bakterilere verilen isimdir. Bağırsaklarımız 100 trilyon bakteriye ev sahipliği yapar; bu faydalı ve zararlı... Okumaya devam et