Nitelikli Kahve Etiyopya - Kiloluk
Nitelikli Kahve Etiyopya - Kiloluk
Nitelikli Kahve Etiyopya - Kiloluk
Nitelikli Kahve Etiyopya - Kiloluk
Nitelikli Kahve Etiyopya - Kiloluk
Nitelikli Kahve Etiyopya - Kiloluk
Nitelikli Kahve Etiyopya - Kiloluk
Nitelikli Kahve Etiyopya - Kiloluk
Nitelikli Kahve Etiyopya - Kiloluk
Nitelikli Kahve Etiyopya - Kiloluk
Nitelikli Kahve Etiyopya - Kiloluk

Nitelikli Kahve Etiyopya - Kiloluk

Nitelikli Kahve

%100 Arabica

Vegan

Katkı ve Koruyucu Yok

Single Origin

Polifenol Kaynağı

Fropie Specialty Coffee

Edidio,Etiyopya

Bu bölge peşinden en çok koşulan mikrolotların üretilmesiyle büyük bir itibar kazanmıştır. Edido köyü Yirgacheffe kasabasının Aricha alt bölgesinde yer alır ve Etiyopya’nın 11 yönetim bölgesinden biri olan Güney Ulusları ve Halkları (SNNP) bölgesinde yer alır. Yüksek rakım, verimli topraklar, istikrarlı ve yoğun yağışlar ve bölgedeki üreticilerin üretim teknikleri konusundaki üstün bilgileri, Yirgacheffe kahvesinin üstün özelliklere sahip olmasını sağlayan önemli faktörlerdir. Bölgeye özel ve vahşi olarak yetişen tipteki ağaçlar, bu bölgede üretilen kahvelerin kendine özg tadını sağlayan başlıca unsurdur. Bu bölgenin kahveleri rafine bir tada sahip olup, yüksek sitrik asidite, tatlı çikolatamsı ve lavanta, yasemin, bergamot ve kekik gibi çiçeksi notalar içermektedir. Optimum seviyede olgunlaşmış kahve kirazları yıkama işlemi için gönderildikleri istasyonlarda dikkatlice sınıflandırılıp, posalarından arındırıldıktan sonra iklim koşullarına göre değişkenlik göstermekle birlikte 36-48 saat boyunca fermente olur. Fermentasyon işleminden sonra parşömen tabakası ile kaplı olan kahve çekirdekleri tamamıyla yıkanır ve ideal nem seviyelerine ulaşmaları için  Afrika tipi yerden yükseltilmiş güneş yataklarında 12-15 gün boyunca kurutulmadan önce çekirdekler özgül ağırlıklarına göre sınıflandırılır. Gündüzleri bu parşömen tabakası ile kaplı kahve çekirdekleri tırmıklarla periyodik olarak çevrilerek düzenli ve homojen bir kurutma sağlanır. Yerden yükseltilmiş Afrika tipi yataklarda kurutulan kahvelerin üzeri öğlenleri şiddetli güneş ışınlarından korunmaları için saat 12:00 ile 15:00 aralığında örtülür, aynı şekilde geceleri de yağıştan ve yüksek nemden korunmaları için bu yöntem uygulanır. Kahve çekirdekleri optimum nem seviyelerine ulaştıklarında parşömen tabakasından ayrıştırılarak, yüksek teknolojili sorteks makinelerinde sınıflama ve el seçimi işlemleri için Addis Ababa’da yer alan fabrikaya gönderilir. Tüm bu işlemlerden geçen en kaliteli kahve çekirdekleri GrainPro çuvallara dolum yapılarak ihraç edilir.

 

 

İçindekiler: %100 Arabica, Kavrulmuş Etiyopya Nitelikli Çekirdek Kahve

 

1) Üretici: Edido Kebele Bölgesi Üreticileri

2) Tür: Bölgeye Özel Tip ( Indigenous Heirloom)

3) Çeşit: %100 Arabica

4) İşleme Metodu: Yıkama(Fully -washed)

5) Rakım: 1900 – 2100 metre

6) Bölge: Yirgacheffe

7) Tadım Puanı: 89.5

8) Tadım Notları: Çarkıfelek meyvesi ve ananas

9) Asidite: Yüksek

10) Gövde: Dolgun

11) Hasat Dönemi: Ekim – Ocak

12) Tedarikçi: Voicevale Speciality

13) Net Ağırlık / Net weight: 1 Kg e

14) ICO Lot No:10 / 0343 / 0054

 

NOT: En güzel öğütme yöntemleri için fropiepedia'yı ziyaret etmeyi unutma.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.