FROPIE ÜRÜNLERİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

Ürünleriniz şeker içeriyor mu?

Kombuchanın içerdiği eser miktarda şeker dışında hiç bir ürünümüz şeker içermiyor. Ürünlerimiz, lezzetini meyvelerin doğal şekerinden alıyor. Kombucha fermantasyon sürecinin gerçekleşebilmesi ve tüm yararlı asitlerin salgılanabilmesi için ilk etapta katılan şeker sizin için değil, dost bakteriler içindir! Elinize ulaşana kadar mikroorganizmalar tarafından tüketilerek azalır.

Ürünleriniz koruyucu içeriyor mu?

Hayır, ürünlerimiz hiçbiri koruyucu ve katkı maddesi içermiyor.

Ürünleriniz yapay renklendirici içeriyor mu?

Hayır, ürünlerimizde renklendirici maddeler bulunmuyor.

Tesislerinizin hangi sertifikaları mevcut?

Tüm Fropie ürünleri, uluslararası gıda ve hijyen standartlarına uygun olarak üretiliyor. Tesislerimizde HACCP ve BRC gıda güvenlik sistemleri mevcuttur.

Fropie ürünlerini nerelerden temin edebilirim?

Ürünlerimizi nerelerden temin edebileceğinizi öğrenmek için tıklayın.

Restoran, kafe gibi işletmelerde Fropie ürünlerine yer vermek için ne yapmalıyız?

Ürünlerimize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz! Bu konuyla ilgili bize info@fropie.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca çok yakında sitemizde horeka kanalları için bir bölüm açacağız.

Ofise sürekli ve toplu sipariş vermek istiyoruz, ne yapmalıyız?

Düzenli siparişleriniz için bize info@fropie.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Fropie ürünleri çocukların tüketimi için uygun mudur?

Evet, uygundur.

Fropie ürünlerini nasıl muhafaza etmeliyim ve kaç gün içerisinde tüketmeliyim?

Fropie ürünlerini her ürünün etiketinde yer alan muhafaza ve tüketim koşullarına uyarak muhafaza edip tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Kombuchaları daima buzdolabında saklamanızı, kahve, kuruyemişler ve barları ise uzun süre tazeliğini koruyabilmeleri için nemden ve doğrudan ışıktan uzak bir yerde muhafaza etmenizi öneriyoruz.

İnternet sitenizde neden Fropie kefir ve yoğurt satmıyorsunuz?

Kefir ve yoğurt gibi süt ürünlerimiz hiçbir katkı maddesi veya koruyucu barındırmaz ve %100 doğaldır. Ayrıca sağlığınız için bol miktarda yararlı canlı mikroorganizma içerir! Ürünlerimizin lezzetini doyasıya çıkarabilmeniz için taze tüketmeniz gerekmektedir; bunu çok önemsediğimiz için kargo gibi kontrol edemediğimiz süreçlerde soğuk zincirin kırılma ihtimaline karşı internet sitemiz üzerinden süt ürünlerimizin satışını gerçekleştirmiyoruz. Bu ürünlerimizi nerelerden temin edebileceğinizi öğrenmek için tıklayın.

Ürün iade politikanız nedir?

Eğer almış olduğunuz ürünle ilgili bir sorun yaşıyorsanız lütfen bizimle info@fropie.com.tr adresine e-posta atarak iletişime geçin. Ürünü ambalajını açmadan/tahrip etmeden iade etmek isterseniz teslim tarihinden itibaren 14 gün içerisinde faturası ile birlikte iade edebilirsiniz. Lütfen iade sürecine başlamadan önce bize sipariş numaranızı içeren bir e-posta atın.

Ürünlerinizi nereden tedarik ediyorsunuz?

Fropie’yi özel kılan, tüm içeriklerini doğrudan üreticisinden temin etmesidir!   Çok önem verdiğimiz bu süreçle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Sipariş verirken sorun yaşıyorum, ne yapmam gerekiyor?

Bizimle info@fropie.com.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

FROPİE PROBİYOTİK BARLAR

Probiyotik nedir?

Probiyotikler, sindirim sistemimizi düzenleyen ve bağışıklık sistemimizi güçlendiren bakterilerdir. Bağırsaklarımızda doğal olarak da yer alan bu yararlı bakterilerin sayısı beslenme bozukluklarından,fazla antibiyotik kullanımından, stres ve çeşitli psikolojik sebeplerden dolayı azalabilir.

Probiyotiklerin yararları nelerdir?

Probiyotiklerin en bilinen özelliği sindirim sistemini düzenlemesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Probiyotiklerin faydaları saymakla bitmiyor! Detaylı bilgi için probiyotik sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Fropie probiyotik barın diğer piyasadaki barlardan farkı nedir?

Fropie probiyotik bar içeriğindeki probiyotik sayesinde Türkiye’nin katkısız, vegan, ilave şeker içermez, sadece kuruyemiş ve supergıdalarda oluşur.  ilk ve tek probiyotik barıdır. Bunların yanında her çeşidinin kendine özgü sağladığı faydalar vardır. Yer fıstıklı bar çeşidi protein kaynağı, Brezilya cevizli bar çeşidi selenyum kaynağı, bademli bar çeşidi e vitamini kaynağı ve kajulu bar çeşidi omega-3 kaynağıdır.

Fropie probiyotik barlarda kullanılan probiyotik bakterinin özellikleri nelerdir?

Fropie probiyotik barlarda kullanılan probiyotik Bacillus coagulans Bu bakteri kendi doğal yapısından kaynaklı olarak kendini korumak için koruyucu bir tabaka oluşturur. Bundan dolayı oda sıcaklığına, çok sıcak ve soğuk ortamlara dayanıklılık gösterir.

Günde kaç tane probiyotik bar tüketmeliyim?

Probiyotiklerin vücuda olan yararlı etkilerinin açığa çıkması için vücuda günlük en az  100 milyon probiyotik mikroorganizma alınması gerekir.Fropie probiyotik bar içerdiği 1 milyar probiyotik mikroorganizma sayesinde günlük alınması gereken probiyotik mikroorganizma sayısını tek başına karşılar. Bu nedenle günlük 1 tane probiyotik bar tüketimi yeterlidir.

FROPİE KOMBUCHALAR

Kombucha alkol içeriyor mu?

Fermente gıdalarda fermantasyondan dolayı doğal olarak alkol açığa çıkmaktadır fakat düşük oranda açığa çıkan bu alkolün de   büyük bir çoğunluğu devam eden fermantasyon sonunda faydalı amino asitlere dönüşür.

Kombuchayı herkes tüketebilir mi?

Sağlıklı yetişkin bireyler kombuchayı rahatlıkla tüketebilir. Hamileyseniz, emziriyorsanız ve bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza danışmanızı tavsiye ediyoruz.

Kombucha içinde yüzen şeyler nelerdir?

Kombucha raf ömrü boyunca fermantasyona devam eden probiyotik bir içecektir. Bu nedenle zamanla fermantasyon sonucu içeriğinde gelişen maya ve mantarlar üründe tortu oluşturur.Bu şekilde içebildiğiniz gibi dilerseniz süzerek de tüketebilirsiniz.

Kombuchanın faydaları nelerdir?

Probiyotik özelliği sayesinde sindirim sisteminin düzenlenmesine ve bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkıda bulunurken aynı zamanda içerisinde bir çok faydalı bileşen bulundurur. Örneğin içerdiği glukronik asit sayesinde detoksiktir ve vücuttaki zararlı bileşenlerin atılmasına yardımcı olur.

Kombucha saklama koşulları nelerdir?

Kombuchanızı buzdolabında 6 ay boyunca kalitesini kaybetmeden saklayabilirsiniz.

FROPİE SÜPER GIDALAR & KURUYEMİŞLER

Süper gıdalara bu ismin verilmesinin nedenleri nelerdir?

Süper gıdalar Oxford sözlüğüne göre sağlık ve sağlıklı yaşam için özellikle faydalı olduğu düşünülen ve besin ögeleri açısından zengin gıda olarak tanımlanmaktadır. Süpergıdalar besin değeri oldukça zengin ve bütünsel sağlığınızı desteklemeye yardımcı olduğu düşünülen gıdalardır. Her ne kadar resmi onaylı bir “süpergıda listesi” olmasa da, bu gıdaların içeriğindeki antioksidan, vitamin ve mineraller sayesinde kalp ve kronik rahatsızlıklara yakalanma riskini düşürmeye yardımcı olduğu gözlemlenmiştir! Fropie süpergıdaları hakkında daha fazla bilgi almak için süpergıda sayfamız üzerinden ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Fropie süper gıdalar kategorisinde yer alan ürünler nelerdir?

Supergıdalar konusunda uzman olan Fropie supergıda ürün gamını hızla geliştirmekte ve değeri henüz yurdumuzda yerleşmemiş supergıdaları tanıtmaya başlamaktadır. Fropie Chia tohumu, Fropie Brezilya cevizi, Fropie Pekan Cevizi ve Fropie Makademya Fındığı süper gıdalar kategorisinde yer alan ürünlerdir.

Brezilya cevizini neden tüketmeliyiz?

Brezilya cevizi doğada en yüksek selenyum içeriğine sahip gıdadır. Selenyum, bağışıklığı desteklemeye, kalp hastalığı ile mücadelede ve tiroid fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur. Günde 3-4 tane Brezilya cevizi vücudun ihtiyacı olan selenyum ihtiyacını karşılar.

Pekan cevizini neden tüketmeliyiz?

Fropie Pekan cevizi içeriğindeki birçok mineral ve vitaminin yanında yüksek oranda çinko bulunur.

Makademya fındığını neden tüketmeliyiz?

Makademya fındığı doğada en fazla omega-7 bulunduran gıdalardan biridir. Omega-7 içerisindeki yararlı yağlar sayesinde kolesterolün düzenlenmesine ve fazla kilolar ile mücadeleye yardımcı olur. Aynı zamanda makademya yağı cilde, saç ve tırnaklara iyi geldiği için kozmetik sektöründe sıkça kullanılmaktadır.

Chiayı neden tüketmeliyiz?

Chia içerisinde yüksek miktarda omega-3 yağ asidi ve lif bulunmaktadır. Omega-3 genel olarak hayvansal kaynaklardan sağlanmaktadır, chia bitkisel omega-3 alternatiflerinden biridir.

Süper gıdaları nasıl tüketmeliyiz?

Chia, Brezilya cevizi ve Makademya fındığı içerisinde yararlı yağlar bulunduran süper gıdalardır. Yağlar yüksek sıcaklığa maruz kaldığında yapılarında bozulmalar meydana gelir. Bundan dolayı chia, Brezilya cevizi ve Makademya fındığına ısıl işlem uygulanan işlemlerden kaçınılmalıdır. Çiğ olarak tüketilebileceği gibi sos olarak, yemeklerin üzerine süsleme olarak da kullanılabilir.

FROPİE NİTELİKLİ KAHVELER

Nitelikli kahvenin diğer kahvelerden farkı nedir?

Nitelikli kahveler diğer kahvelerden farklı olarak çeşitli lezzet profillerine sahip, belirli iklim koşullarında ve belirli bölgelerde yetişir.Nitelikli kahve, kahve tadımcıları tarafından 80 ve üzeri puan alan kahvelerdir.

Fropie Nitelikli Kahvenin diğer nitelikli kahvelerden farkı nedir?

Fropie nitelikli kahve üzerinde yer alan ICO Lot No sayesinde kahvenin üreticisi, çiftliği, ülkesi gibi özelliklere ulaşmanızı sağlar.Böylelikle Fropie, tarlaya kadar izlenebilirliği sağlar, bunu belgeler.

Öğütülmüş kahveler French press demlemeye uygun mudur?

Fropie öğütülmüş kahveler, french press demlemeye uygun olarak öğütülmüştür.

Nitelikli Kahve Asiditesi Nedir?

Sitrik asit, fosforik asit, malik asit, klorojenik asit, asidik asit, tartarik asit, kinik asit bu asitler kahvenin kavrulması sırasında kahveye özgün aromalar verirler. Çünkü paketin üzerinde anlatılmaya çalışılan kahvenin o meyvelerle aynı asitleri içerdiğidir. Bu da doğrudan meyvenin aromasını değil, tat yapısındaki ortaklığın işaretidir, yani ağızda bıraktığı hissin.

Nitelikli Kahvede Gövde Tipi Nedir?

Kahvenin tattan kısmen bağımsız olarak hissettirdiği fiziksel özellikleridir. Kahveyi içtiğinizde dilde ve damakta kalan tortulu tat, kahvenin gövdesini belirler. Dilinizde ya da damağınızda daha yoğun bir tortulu tat hissediyorsanız, o kahvenin gövdesi yüksek demektir. Kahve, damağınızda tat bırakmadan su gibi akıp gidiyorsa, o kahvenin gövdesi düşük demektir. Diğer bir deyişle gövde, kahvenin ağızda bıraktığı yoğunluk ve ağırlık hissidir.

Rakım Kahvenin Niteliğini Nasıl Etkiler?

Yükseklik aynı zamanda kahvenin tadına da doğrudan etki eder. Yüksek seviyelerde daha yavaş olgunlaşan kahveler haliyle daha değerlidirler. Kahve ne kadar yüksek rakımda yetişirse, o kadar belirgin bir asiditiye, daha belirgin aromalara, daha keyifli bir lezzete evrilir.

Tadım Puanı Nedir?

Kahve tadımcıları tarafından verilen puanlardır. 80 ve üzeri puan alan kahveler nitelikli kahve olarak nitelendirilirler.

Nitelikli Kahvede İşleme Metotları Nedir?

Kahve meyveleri sadece çok kısa bir süre depolanabildiği için hasat sonrasında çok geçmeden işlenmesi gerekir. Kahve meyvesi işlenirken farklı metotlar kullanılır, uygulanan metotla birlikte kahvenin tatsal karakterinde de değişiklikler oluşmaktadır. Temel ayrımlar; kuru işleme (natural yada dry process), ıslak işleme (washed yada wet process), yarı ıslak (semi washed) işlemedir. Eğer meyveler bütünüyle kurutulursa kuru işleme, (pulped naturals) adı da verilir.

Kahve Aroması Nereden Gelir?

Kahve meyvesi de, tıpkı şarabın yapıldığı üzüm gibi zengin bir tad ve aroma potansiyeline sahiptir. Bu terim sadece kahve çekirdeğinin kalitesini belirlemez,kahvenin yetiştiği alandaki bitki örtüsü kahvenin aromasının kazanmasında önemli rol oynar. Ayrıca kahve çekirdeklerinin doğru kavrulması ve uygun demlenmesi de kahvenin aroma profilinde önemli bir etkiye sahiptir. Çiçeksi, meyvemsi ve odunsu kahve aroma çeşitlerinden birkaç tanesidir.

Kahve kavurma çeşitleri nelerdir? Kahvenin tadını nasıl etkiler?

Orta, az ve koyu kavrulmuş olmak üzere 3 çeşit kahve kavurma çeşidi vardır. Az kavrulmuş kahveler daha yoğun ve kompleks aromaya sahiptir.

Kapat
Kapat

Sepet (0)

Sepet Boş Sepetiniz Boş