Facebook Instagram
0850 203 04 94
info@fropie.com.tr
Giriş / Kayıt
Giriş Kayıt ol

Şifremi unuttum?

What are you looking for?
Trending Searches: Kombucha Granola Brezilya cevizi Probiyotik mix
Popular categories
Baharat

Baharat

37 products
HURMA TOPLARI

HURMA TOPLARI

6 products
KİLOYLA FROPIE

KİLOYLA FROPIE

69 products
KOMBUCHA

KOMBUCHA

26 products
KURUYEMİŞ

KURUYEMİŞ

18 products
Kuruyemiş

Kuruyemiş

22 products
View all categories
200 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!
  • HİKAYEMİZ
  • ÜRÜNLERİMİZ
    • HURMA TOPLARI (YENİ)
    • PROBİYOTİK BAR
    • PROBİYOTİK GRANOLA
    • SÜPER GIDA
    • KURUYEMİŞ
    • NİTELİKLİ DÜNYA KAHVELERİ
    • KOMBUCHA
    • SETLER
    • TÜM ÜRÜNLER
  • PROBİYOTİK
  • BLOG
  • KİLOYLA FROPIE
    • SÜPER GIDA
    • NİTELİKLİ DÜNYA KAHVELERİ
    • KURUYEMİŞ
    • BAHARAT
  • S.S.S.
0 0

No products in the cart.

Alışverişe Başla
Sepet (0)
Toplam: 0.00₺

Ödeme

Ücretsiz gönderime kalan tutar Ücretsiz Gönderi
200 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!
Menu Kategoriler
  • HİKAYEMİZ
  • ÜRÜNLERİMİZ
    • HURMA TOPLARI (YENİ)
    • PROBİYOTİK BAR
    • PROBİYOTİK GRANOLA
    • SÜPER GIDA
    • KURUYEMİŞ
    • NİTELİKLİ DÜNYA KAHVELERİ
    • KOMBUCHA
    • SETLER
    • TÜM ÜRÜNLER
  • PROBİYOTİK
  • BLOG
  • KİLOYLA FROPIE
    • SÜPER GIDA
    • NİTELİKLİ DÜNYA KAHVELERİ
    • KURUYEMİŞ
    • BAHARAT
  • S.S.S.
  • KOMBUCHA
  • PROBİYOTİK BAR
  • NİTELİKLİ DÜNYA KAHVELERİ
  • SÜPER GIDA
  • KURUYEMİŞ
  • SETLER
  • PROBİYOTİK GRANOLA
  • KİLOYLA FROPIE
    • Kuruyemiş
    • Nitelikli Dünya Kahveleri
    • Baharat
    • Süper Gıda
  • HURMA TOPLARI
Sepet 0
Giriş / Kayıt
0 0
0 Sepet

No products in the cart.

Alışverişe Başla
Sepet (0)
Toplam: 0.00₺

Ödeme

Ücretsiz gönderime kalan tutar Ücretsiz Gönderi
İYİ YAŞAM

Filtre Kahve:

Genellikle filtre kahve makinelerinde filtre kağıdı konulduktan sonra üzerine konulan kahveye sıcak suyun ilave edilmesi sonucu kahvenin filtre kağıdından damıtılmasıyla elde edilir.

Demleme Metodu: 92-95 C’deki 1 litre suya karşılık 60 gramlık orta kalınlıkta öğütülmüş kahvenin 5-7 dk demlenmesi ile elde edilir.

Demleme Süresi: 5-7 dakika

Öğütme Türü:Orta kalınlıkta öğütülmüş kahve

Demleme sonucu: Kullanacağınız kahve çeşidine bağlı olarak sert olmayan, zengin lezzette bir kahve elde edersiniz.

Yapım Kolaylığı: Kolay

 

Espresso:

Demleme Metodu: Espresso makinesinde 92-93 C’deki 30 ml suyun 18 gram ince öğütülmüş kahveden 25-30 sn boyunca süzülmesi sonucunda oluşur.

Demleme Süresi: 25-30 saniye

Öğütme Türü: İnce öğütülmüş kahve

Demleme sonucu: Espresso güçlüdür, keskindir ve lezzetlidir (acı olmamalı).

Yapım Kolaylığı: Makinenize bağlı olarak değişiklik gösterir. ( Manuel makinelerde daha zor iken, otomatik olanlarda daha kolaydır.)

 

French Press:

Demleme metodu: 95 C’deki 360 ml suyun 22 gram kalın öğütülmüş kahve ile 5 dakika boyunca demlenmesi sonucunda elde edilir.

Demleme Süresi: 5 dakika

Öğütme Türü: Kalın öğütülmüş kahve

Demleme sonucu: Kullanacağınız kahve çeşidine bağlı olarak sert olmayan, zengin lezzette bir kahve elde edersiniz.

Yapım Kolaylığı: Kolay

 

Moka Pot:

Demleme metodu: İnce öğütülmüş 22 gram kahvenin 80-85 C’deki 300 ml su ile 3 dakika boyunca moka pot aletinde pişirilmesiyle elde edilir.

Demleme Süresi: 3 dakika

Öğütme Türü: İnce öğütülmüş kahve

Demleme sonucu: Espresso tadına ve aromasına yakın bir kahve elde edersiniz.

Yapım Kolaylığı: Orta

 

V60:

Demleme metodu: 94 C’deki 300 ml suyun 18 gram orta kalınlıkta öğütülmüş kahve ile V60 ‘nin ağzına yerleştirilen filtre kağıdından 3 dakika boyunca yavaşça süzülmesi ile elde edilir.

Demleme Süresi: 3 dakika

Öğütme Türü: Orta kalınlıkta öğütülmüş kahve

Demleme sonucu: Aromalı ve lezzetli bir kahve elde edersiniz.

Yapım Kolaylığı: Orta

 

Chemex:

Demleme metodu: 95 C’deki 300 ml suyun 22 gram orta kalınlıkta öğütülmüş kahve ile Chemex’in ağzına yerleştirilen filtre kağıdından 3 dakika boyunca yavaşça süzülmesi ile elde edilir.

Demleme Süresi: 3 dakika

Öğütme Türü: Orta kalınlıkta öğütülmüş kahve

Demleme sonucu: Chemex filtreler diğer damlatma aparatlarının filtrelerinden %30 daha kalındır. Bu daha zengin lezzette kahve elde edeceğiniz anlamına gelir.

Yapım Kolaylığı: Orta

 

Aeropress:

Demleme metodu: 92-94 C’deki 180 ml suyun 18 gram orta kalınlıkta öğütülmüş kahve ile Aeropress aletinde 2 dakika süresince basınçla birlikte yavaşça süzülmesi ile elde edilir.

Demleme Süresi: 2 dakika

Öğütme Türü: Orta kalınlıkta öğütülmüş kahve

Demleme sonucu: Saf ve zengin bir lezzeti vardır. Daha az asidite

Yapım Kolaylığı: Kolay

 

Cold Brew:

Demleme metodu: 1 litre suyun içine yaklaşık 65 gram kalın öğütülmüş kahveyi bir bezin veya süzgecin içine koyarak ekleyin. 12-20 saat arası bir süre boyunca demlenmeye bırakın.

Demleme Süresi: 12-20 saat

Öğütme Türü: Kalın kalınlıkta öğütülmüş  kahve                                                                                               Demleme sonucu: Yoğun, lezzetli, özgün ve yumuşak bir kahve.Sıcak kahveye göre daha az asidik bir lezzet.                                                                                                                                   Yapım Kolaylığı: Kolay

Avantajları: Daha az kafein, daha fazla antioksidan, daha az acılık ve elbette özgün bir tat.

 

Cezve(Türk Kahvesi):

Demleme metodu: 7 gr kahvenin 70 gr su ile cezvede pişirilmesiyle elde edilir. Oda sıcaklığındaki su ile kahve iyice karıştırılıp, cezve ocağın üzerine yerleştirilir ve köpükler yükselmeye başlayınca cezve ocaktan alınarak kahve servis edilir.

Demleme Süresi: 2-2,5 dk

Öğütme Türü: Çok ince öğütülmüş kahve

Demleme sonucu: Yoğun,lezzetli ve özgün bir kahve

Yapım Kolaylığı: Kolay

Avantajları: Nitelikli Dünya Kahveleri kullanarak yapacağınız Türk Kahvesi’nden alışılagelmişin dışında çok özgün, lezzetli bir tat ve aroma elde edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

İYİ YAŞAM
Devamını Oku

Demleme Yöntemlerinin Kafein Oranları

KAHVE DEMLEME YÖNTEMLERİNE GÖRE KAFEİN ORANLARI Cezve(Türk Kahvesi) : 25 – 35 mg / 1 fincan(70 ml) Espresso : 30 – 50 mg / 1... Okumaya devam et
İYİ YAŞAM
Devamını Oku

Kahve Terminolojileri Sözlüğü

Kahve Terminolojileri   Arabica: Robusta kahve çekirdeklerinden daha yüksekte yetişen, hastalıklara daha dayanıksız olan ve üretimi için daha çok zahmet gerektiren kahve çekirdeği türüdür fakat ... Okumaya devam et
İYİ YAŞAM
Devamını Oku

Kahve Öğütme Türleri ve Kullanımları

KAHVE ÖĞÜTME YÖNTEMLERİ Ekstra İnce Öğütülmüş Kahve: Sadece Türk Kahvesi için öğütülmüş demektir. Espressoda kullanılan kahvenin çok daha fazla ince öğütülmüş halidir.Cezve ya da Türk... Okumaya devam et
İYİ YAŞAM
Devamını Oku

Fropie’nin Gıda İzlenebilirliği

%100 İzlenebilirlik işimizin merkezinde yer alıyor.  Hammadde tedarikinin işimizin en önemli kısmı olduğunu çok iyi biliyoruz! Bu nedenle en iyi hammaddelerin yetiştirildiği bölgeleri ziyaret ediyor,... Okumaya devam et
İYİ YAŞAM
Devamını Oku

Nedir Bu Probiyotik? Probiyotiğin Faydaları

Nedir bu probiyotik? Latincede “hayat için” anlamına gelen “probiyotik”, vücudumuzdaki faydalı bakterilere verilen isimdir. Bağırsaklarımız 100 trilyon bakteriye ev sahipliği yapar; bu faydalı ve zararlı... Okumaya devam et

Comments are closed

2 İş Günü İçinde Kargo

Ücretsiz İade & Değişim

%100 Güvenli Alışveriş

2 İş Günü İçinde Kargo

Ücretsiz İade & Değişim

%100 Güvenli Alışveriş

bcvbdf
f1b

İletişim Bilgilerimiz

FFT GIDA SANAYİ VE TİCARET AŞ
Esentepe Mah. Yüzbaşı Kaya Aldoğan sk.
Serhan Apt. No:3/4 Şişli İstanbul
Zincirlikuyu V.D. 3851531216

0850 203 04 94

info@fropie.com.tr

Kurumsal

  • Hakkımızda
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik Politikası
  • KVKK
  • Sıkça Sorulan Sorular
  • Bize Ulaşın

Sipariş İşlemleri

  • Kargo Takibi
  • Hediye Çeklerim
  • İade, Değişim ve Garanti
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Alışveriş Sepetim
bcvbdf
f1b

İletişim Bilgilerimiz

FFT GIDA SANAYİ VE TİCARET AŞ
Esentepe Mah. Yüzbaşı Kaya Aldoğan sk.
Serhan Apt. No:3/4 Şişli İstanbul
Zincirlikuyu V.D. 3851531216

0850 203 04 94

info@fropie.com.tr

©2022 Fropie. Tüm hakları saklıdır.

©2022 Fropie. Tüm hakları saklıdır.

Ana Sayfa
Mağaza
0 Sepet
Hesabım