Çiğ Bademli & Hurmalı Biscotti (Rafine Şekersiz)

Bir İtalyan kurabiyesi olan Biscotti, ilk olarak Toskana bölgesinde bulunan Prato şehrinde yapılmaya başlanmış. Gelenek olarak Vin Santo şarabına bandırılarak tüketilen bu lezzetli kurabiye, günümüzde hem sade olarak hem de çay veya kahveye batırılarak afiyetle tüketilmekte. Bandırarak yemek dediğimizde aklımıza ilk gelen pötibörlere alternatif arıyorsan, okumaya devam et!

Biscotti, iki kere fırına verilerek pişirilen bir kurabiye tarifi. Zaten kelimenin tam anlamı da bunu ifade ediyor: “bis” (iki) & “cotti” (pişirilmiş). İki kere pişirilme aşamaları kulağa uzun ve uğraştırıcı bir tarifmiş gibi geliyor olabilir, ancak aslında çok kolay. Yalnızca, fırından bir aşamada çıkarıp, dilimleyip, tekrar fırına vermek gerekiyor, hepsi bu.

Kurabiye tarifi denince akla yumuşak, ağızda dağılan lezzetler geliyor olabilir. Ancak Biscotti, kıtır kıtır ve hafif bir kurabiyedir aslında. Diğer klasik kurabiyeleri de çok seviyoruz, yanlış anlaşılmasın! Ancak bu tarif, kahvenin yanına çok yakışacak türden hafif bir atıştırmalık.

Peki bizim tarifimizin farkı nedir? Tabii ki, öncelikle rafine şekersiz bir tarif oluşu. Sadece 2 kaşık balla tatlandırdığımız bu Biscotti bisküvilerdeki lezzetli bal aromasına ek olarak, asıl lezzeti sağlıklı çiğ bademler ve Medjoul hurmaları veriyor.

Ama bitmedi! Başka bir gizli malzememiz var. Seni İtalya’daki Akdeniz portakal bahçelerinde hissettirecek olan lezzetli ve aromatik portakal kabuğu. Portakalın en aromalı kısmı olan kabuk kısmını biraz rendelediğinizde ortaya çıkan o aromadan asla mahrum kalma, mutlaka dene!

Malzemeler

– 1 su bardağı tam buğday unu (glutensiz opsiyon: badem unu)

– Yarım su bardağı Fropie Çiğ Badem

– 5 adet Fropie Medjoul Hurması

– 2 adet yumurta (vegan opsiyon: 2 yemek kaşığı chia & 1 çay bardağı su karışımı)

– 2 yemek kaşığı bal (vegan opsiyon: 2 yemek kaşığı pekmez)

– 1 portakal

Tarif

– Fırını önceden 180 derece üst-alt ayarda ısıt.

– Çiğ bademleri iri parçalar halinde kes.

– Hurmaları küçük parçalar halinde kes.

– Un, kesilmiş bademler ve hurmayı karıştır.

– Başka bir kapta, yumurta ve balı/pekmezi karıştıp, üzerine portakalın kabuğunu rendele.

(Yumurta için vegan opsiyon: yarım çay bardağı su ve 1 çay bardağı suyu 5 dakika önceden karıştırıp beklet.)

– Kuru ve ıslak malzemeleri karıştırıp yoğur. Ele hafifçe yapışan bir kıvamı olacak.

– Uzun ince bir şekilde şekillendirip, 180 derecede 30 dakika pişir.

– Fırından çıkardıktan sonra, 10 dakika soğutup, tırtıklı bir bıçak ile dilimler kesip tepsiye tekrar diz. Kesilen yüzleri yukarı baksın.

– Fırının ayarını 140 dereceye düşükür ve yarım saat daha pişir.

Çiğ bademli ve hurmalı Biscottilerin hazır! Tarifi denersen sosyal medyada #FropieTarif ile bizi etiketlemeyi unutma!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapat
Kapat

Sepet (0)

Sepet Boş Sepetiniz Boş